Életmód - Életminőség program


A programunk filozófiája: HELYES ÉLETMÓDDAL EGY JOBB ÉLETMINŐSÉGÉRT!

Az egészségvédő prevenciós program és az általa elérendő élet-minőségjavulás a legfőbb termelőerő, a humán erőforrás megújításának módja.

Az ”ÉLETMÓD - ÉLETMINŐSÉG” program az ANOLIS BT-n keresztül egy új típusú egészségszemlélet kialakítását célozza meg az egészségesek körében.
A ma még egészséges ember - tudatosan vagy sem - elindulhat a betegségek felé.
Fontos az „EGÉSZSÉGFELMÉRÉS”. Ennek tudatosítása szemléletbeli váltással és viselkedési sémák változtatásával történhet azoknál, akik az egészségük érdekében partnerek ebben.
Mind a családban, mind a munkahelyen az értéket a munkavégző képesség adja meg, ennek megőrzése és „újra termelése” a legfontosabb és ennek a jelentőségét még idejében kell felismerni.
Az első figyelmeztető, úgynevezett szomatikus, azaz szervi jelek jelzéseit (pl. fejfájás, nyak-váll fájdalom, hát vagy derékfájás, alvászavar, stb.) meg kell ismerni ahhoz, hogy megértsük és tudatosítsuk azt, amit üzen a szervezetünk számunkra.
Fontos az EGÉSZSÉGTUDAT felépítése.
Miután az emberek életük jelentős részét munkával töltik, és a XXI. sz. felpörgetett életvitele az ehhez való alkalmazkodást megköveteli az emberi szervezettől is, ezért meg kell ismerni az ehhez vezető helyes utakat.
A napi aktivitás nagyobb része a munkahelyen a munkavégzésre fordítódik, ezért a munkavégzés megterhelő fizikai, szellemi „kimerítő erejét” meg kell tanulni ellensúlyozni.
Itt kap szerepet a munkahelyi környezet, a munkahelyi stressz kezelési technikák elsajátítása, a munkahelyi relaxáló, ill. kondicionáló átmozgatás és sok más „egészségmegóvó-őrző egészségpraktika”.

EGÉSZSÉGFELMÉRÉS és EGYÉNI ÁLLAPOTTÓL FÜGGŐ SZEMÉLYES EGÉSZSÉGTERV kialakítása vezethet a hosszútávon mindig jó közérzethez ”a jól érzem magam a bőrömben” érzés napi szintű megéléséhez.

Célkitűzés

Kiemelt szerepet kap a cégekkel való kapcsolatfelvétel, a munkahelyi vezetőkön keresztül a terhelt vezetői réteg és a cég dolgozói számára a rekreációs hétvégék szűrőprogramokkal kiegészített bevezetése, melyek félévente, évente történő ismétlése a rekreáció eredményességéről adhat megerősítést.

Testre szabott „egészségterv” készítés, ezen túl orvos szakmai és rekreációs szaktanácsadás is.

Mottó:

”GAZDASÁGI SIKEREKHEZ AZ ÚT CSAK A FOLYAMATOSAN MEGÚJULT FRISS ÉS EGÉSZSÉGES EMBEREKEN KERESZTÜL VEZETHET”