CardioscanCardioscan


 

 

A cardioscan forradalmasítja a szívbetegségek megelőzését:

- használata nem helyhez kötött;
- a vizsgálat mindössze néhány percet vesz igénybe;
- a mérés eredményei könnyen leolvashatók és rámutatnak a terhelő stressz-faktorokra.

A cardioscan elve egy szabadalmaztatott software-en alapul. A szív által leadott impulzusokat 4 elektródán keresztül digitalizálja és egy csatlakoztatott PC-n vagy laptopon színes szívportrévá alakítja. Mindez 120 másodpercet vesz igénybe. Az egyszerű szín- és alaknyelv alapján a felhasználó rögtön megláthatja, hogy milyen állapotban van a szíve. A cardioscan elsőként teszi lehetővé az akut stresszterhelés optimális ábrázolását, miközben különválaszthatóvá teszi az ideiglenes és a krónikus túlterhelést, a közvetített értéket pedig egy 0-tól (kritikus) 5-ig (jó) terjedő skálán mutatja. A módszer egyedülálló.
A rendszer ezen felül megbízható értékeket mutat a szívverésről és a szívfrekvencia variabilitásáról. Az összegyűjtött adatok eltárolhatók a számítógépen - és így a beteg egészségének fejlődése dokumentálható.
A legújabb Cardioscan CS-3-as a fittségi szint mérésével, felhasználva a BMI testtömeg indexet is, segíti a minél részletesebb felmérést.

A cardioscan az EKG-görbét egy háromdimenziós szívportrévá alakítja. A kép alakja és színe azonnal és követhetően mutatja meg az egészségi állapotot. A cardioscan működési elvét három példával illusztráljuk:
Normál szívkép

 


Patológiás szívkép

 

A cardioscan egyszerűen, gyorsan és biztosan működik.

A mérést ülő helyzetben, testnyugalomban végezzük (1. ábra) Helyezze az elektródákat az ügyfél végtagjaira, és indítsa el a mérést. A monitoron egy-két perc múlva megjelenik a színes szívportré és a mérési jegyzőkönyv. (2. ábra)
1. ábra
2. ábra

 

Esettanulmány: Stresszes szívterhelés


(tesztszemély: 54 éves férfi)

 

A mérés során a tesztszemély normális EKG adatokat produkált, egy esetleges kardiológiai vizsgálat nem jelezne nála eltérést. A hosszú ideig fennálló magas stresszérték idővel a kardiológus számára is érzékelhető elváltozást okoz.


Figyeljünk az intő jelekre, mert ekkor még a szívünk sorsa a saját kezünkben van!!!


Fontos figyelmeztetés: A cardioscan nem állit fel diagnózist és nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot. A cardioscan alkalmazása mellett szabályos idoközönként és minden, egy esetleges betegségre utaló jel esetében szükséges az orvosi ellenőrzés.